dimarts, 27 de març del 2012

Pels Alps francesos...


Ja fa més d'una setmana que vam estar per les muntanyes franceses de la zona del Beaufortain (Rhone-Alpes) on vam participar novament (ja en van 3) en la mítica cursa per etapes    d'esqui-alpinisme anomenada Pierra Menta.
Poblet d'Areches
 Aquest any vam tindre la sort de poder disfrutar d'unes etapes amb recorreguts increibles gràcies als gruixos i a la estabilitat del mantell nival. 

Cresteo amb el Mt. Blanc de fons.
L'entorn per on transcorre la cursa no és excessivament escarpat ni amb grans cims, les cotes que ens movem son entre els 1000m i els 2500m però l'ingeni dels traçadors i fa que treguin profit als racons més bonics i tècnics de la zona.

Els factors que fan que que sigui una de les curses (per parelles) més dures del món del esqui de muntanya son: 
- Els metres de desnivell per etapa (la major part oscil.len els 3000m/d)
- La llargada de les etapes (Pel voltant dels 30kms)
- La dificultat tècnica de les baixades (sempre hi ha més d'un punt compromès en cada etapa)
- Molts trams a peu (Sempre hi han corredors, arestes o trams per interior de poblets)
- L'ambient competitiu (Hi ha molta rivalitat i moltes vegades molt poca esportivitat)

Ambient del Grand Mont
Pel que fa a mi durant els 4 dies de cursa m'ho vaig passar genial amb el meu company de cursa Gerard Garreta. Ens vam poder treure l'espina clavada de l'any 2010 on vam haver d'abandonar per una caiguda del Gerard poc abans de creuar la linea d'arribada en l'ultima etapa. També vam ser dels pocs privilegiats per tindre el millor equip de seguidors, que just al passar per la seva vora semblava que no toquéssis de peus a terra. MERCI NOIS! 

Super afició pallaresa.
La meteo va ser molt bona, les baixades les vaig disfrutar al màxim i em vaig trobar molt bé, anant de menys a més tant en l'etapa com en el transcurs de la cursa. Això d'anar amb bici va realment bé per rendir amb els esquis (al meu nivell es clar) És l'any que menys he esquiat però que millor m'he trobat... Serà la combinació d'Anneta-Aran-Noa?? Pensar amb ells em fa guanyar un parell de marxes... Quina sort que tinc!!
Els meus petits em donen "ales"

diumenge, 25 de març del 2012

Aprenent molt ràpid!!!

Es fantàstic veure com el nen de casa, amb 3 anyets, s'ho passa tan bé i aprèn tan ràpid fent moltes activitats diverses... he fet un vídeo amb les que més li agraden: esquiar, nadar i fer curses a peu... la bici... quasi que l'apartem de moment "cansa molt!" segons diu.


A esquiar hi hem anat varis dies a l'estació de Port-Ainé; que per nens és fantàstic perquè hi ha una cinta per pujar que val 1€ i tenim la terrassa de l'hotel i el cotxe allà mateix.

A nadar, al campament militar de Talarn (a Tremp encara no hi ha piscina! QUINA VERGONYA!!!!) Els dimarts i dijous 1 horeta cada dia practicar molt i molt amb el papa. Les hores les dóna el Consell Esportiu del Pallars Jussà, i aquest mateix ha organitzat un curset per nens passat Setmana Santa on l'Aran està apuntat.

A córrer només cal dir la frase preferida del peke: "Fem una carrera!?"

dimecres, 21 de març del 2012

Arriba el Dani, la primavera i la pluja... quina alegria!!!

Diumenge hi va haver un canvi de temps que va fastiguejar una mica la calçotada dels peixets de P3, tot i que, malgrat el temps la vam gaudir moltíssim, tant els nens com els grans!


El mateix dia a la nit va arribar el Dani després d'una setmana fora de casa; més concretament de la 27a Pierra Menta... esperem crònica! a casa l'esperavem amb els nens i una bici nova... uuuaaaauuuu!!! i com que ja l'ha provat, aviat ens explicarà els avantatges d'una 29er!


I per fi dimecres a caigut la tan esperada aigua del cel... i es que la Noa encara no havia vist ploure! 

Avui primer dia de primavera ens hem quedat tots a caseta, gaudint de la pluja per la finestra, que diuen que a muntanya  és neu... que bé! més val tard que mai!!!

Per celebrar tanta alegria, i com a cada estació fem, canvio l'aparença del bloc i continuem desitjant molta aigua, que fa falta!


divendres, 9 de març del 2012

Remember

Ja fa dies, mentres esperava l'arribada de la petita Noa, vaig fer un video de les nostres vacances de Nadal.

Ara, remenant pel iMovie l'he trobat, entre altres projectes que vaig fent els petits temps lliures que em deixen els "bitxos" de casa; i es que això de l'iMac és tot un món nou que a poc a poc amb el Dani anem descobrint.

Avui el Dani està a Gerri de Sal, on es quedarà a passar la nit... què més dir d'aquests incendis brutals... sobretot enviar molts ànims i molta força a tots els afectats!!!  
I un desig... que plogui, quie plogui, que plogui! sinó aquest estiu ens quedarem sense boscos!

I aquí us deixo el video, per oblidar aquest present, per desviar la mirada d'aquest infern:




dimecres, 7 de març del 2012

animalades... de cine!

Els nois de casa no paren de fer el boig, i algunes animalades les tenim enregistrades... 


ara a esperar quina en serà la proxima!