diumenge, 25 de maig del 2014

Montrebei amb l'Aran i la Noa

Un congost com el de Montrebei amb nens no deixa de ser una excursió perillosa,  tota l'estona vas per un camí excavat a la roca i on a un costat tens un precipici sense barana de forces metres d'alçada.  
És important ser un adult per cada nen i així ho vam fer... 


Dissabte ja ens vam anar a dormir al pàrquing habilitat per visitar el congost a la zona de Pont de Montañana. Hi havien algunes furgos i cotxes però vam agafar un bon lloc per passar tota la nit. Els nens super contents! Els hi encanta fer viatges amb l'autocaravana, parar a qualsevol lloc i jugar amb lo primer que troben, descobrir caminets i fer tot el què sen's pugui acudir en aquell moment.



Ens vam aixecar al matí amb molt soroll de cotxes i gent xerrant. El pàrquing estava a tope i un munt de gent començava a caminar cap al congonst. Està clar que diumenge hi ha gent a tot arreu!!!
A la sortida de l'aparcament, fins poder arribar a l'inici del congost, hi ha una pista llargueta que vam pensar que amb els nens es faria força pesada, així que la solució que vam pendre va ser fer el primer tram amb les bicis! Dit i fet la vam encertar de ple!!!




Una vegada arribats a l'inici del congost vam lligar les bicis, vam fer les explicacions pertinents dels perills que hi han en un congost i vam començar a gaudir de les vistes i del camí tant xulo!




Vam caminar pel congost fins a trobar-nos l'accés a la Cova Colomera on vam decidir pujar-hi. És una pujada que han equipat amb cadenes i estreps i es fa força bé, S'ha de vigilar amb la roca que està força "sobada" i amb la terra solta que hi ha al punt on s'acaba la roca. Però a poc a poc i amb bona lletra tot és divertit i fàcil i els nens tenen el plaer d'escalar que els hi encanta!






Una vegada a dalt vam veure que han vallat mitja cova per treballs arqueològics potser... també que han posat una taula i 2 cadires de camping, i que fa bastanta olor a pixats... total que ens va decepcionar una mica :-(
Una vegada fetes les fotos de rigor, va tocar recular fins al camí del congost, vam esmorzar i  desprès començar a desfer el camí per ja anar a buscar les bicis.

Ens vam quedar impresionants de la gentada que visita aquest congost un diumenge del mes de maig. Han de fer una mà de pasta aquesta gent que porta el congost; fan pagar 4€ per cada vehicle aparcat a l'aparcament per fer el mantenimet diuen... 

L'experiència de fer el congost amb l'Aran i la Noa ha estat bona tot i què nosaltres ens vam quedar molt cansants de vigilar cada pas que feien els petits. A la Noa la vaig portar molta estona amb la motxilleta i jo molt més tranquila ja que ara (2anys i mig) està en la època que ho vol fer tot soleta i si caminava no em volia donar la mà. L'Aran ja és una altra història... amb 5 anyets i mig que té ha estat genial!!!

Finalment trobem les bicis, ells es relaxen i nosaltres disfrutem!!! 

A mitja tarda anem a visitar Pont de Montañana abans de tornar a casa! Un dia magnific en familia!



dimecres, 14 de maig del 2014

V Ruta dels salvatges

Torno a repetir per tercera vegada aquesta pedalada a Benabarre; queda prop de casa, està molt ben organitzada i l'ambient és de primera. 
Aquest any per això, venia molt més rodada que anys anteriors i això ho he notat molt en tot el recorregut de la cursa. Tot em semblava més curt i més fàcil. Aquest any a més l'han allargat una mica i les meves sensacions notaven tot lo contrari a l'arribada encara tenia corda per estona... que bé sentir-se així!

Deixo unes fotos... i els links de les cròniques d'altres anys:





Crònica: Edició 2013

Crònica: Edició 2011