dissabte, 9 d’agost del 2014

Cova Negra + Castell de Sant Gervàs

De bon matí hem agafat el 4x4 i hem posat rumb al municipi de Llimiana, feia un dia gris i mig plovia però teniem l'esperança que la cosa milloraria... el primer objectiu és la Cova Negra de Mata-Solana, un lloc que ja hem visitat alguna vegada però al ser tant gran, l'aproximació no massa llarga i podem fer ús del frontal a plè dia és una cosa que als nens els encanta!
Agafem la pista del barranc de Barcedana, que va pujant la vall i on primer ens trobem el indicador de Sant del Bosc, una ermita dalt de la muntanya molt bonica però massa llarg el camí per anar-hi amb nens. Més endavant ja ens trobem una esplanada i un pal indicador on senyala la direcció de la cova.


És un caminet que està super arreglat, els trams més pendents hi han escales i de tant en tant ens trobem un banc per descansar, n'hi ha 2 en tot el recorregut. I per fi arribem a la cova:








Una vegada hem visitat la cova hem baixat super ràpid cap a la zona d'aparcament i al veure que el dia ja havia millorat, hem decidit anar a veure el castell de Sant Gervàs, a l'altre costat de la Vall de Barcedana; així que hem travessat el barranc per una pista que et porta directe a Sant Martí de Barcedana, d'aquí pugem per una pista encimentada fins a Sant Miquel de la Vall on està indicat la direcció d'on hi surt el sender que porta el castell; és un sender no massa llarg i complicat d'uns 3 km i força ombrívol i misteriós, molt bonic de caminar! Finalment arribem a l'Ermita i per últim al Castell.






2 excursionetes molt recomanades per anar amb nens i que fàcilment es poden unir per fer en un matí, llevant-nos ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora ;-)