divendres, 12 de setembre del 2008

Visita al Meüll i Arbull

D'això ja fa uns dies...

Avui volia anar a caminar, però estic força cansada de cames i necessito alguna ruta més suau. Miro el mapa i s'em passa pel cap anar amb el cotxe a visitar el poble del Meüll que m'han comentat que han arreglat el castell del poble i hi ha discrepàncies entre la gent de la comarca sobre la manera que ha quedat tot plegat. Com sempre el meu xerpa m'acompanya!


Agafem el C3 i carretera cap a la corba de la "pera" on s'agafa la pista que ens portarà al poble de Meüll. Arribem al cap de 30min aprox. d'haver sortit de Tremp. Meüll queda just al coll d'un petit turó i hi fa força vent, aquí l'hivern ha de ser bastant cru... sense llum, aigua i amb aquest airet! Mirem l'obra que han fet amb l'antic castell que estava a punt de caure a terra, crec que tot el que sigui intentar recuperar una antiga construcció, encara que li donin tocs moderns, es un bé pel poble i la comarca. Com que ens estem gelant de fred, després de fer un tomb pel poble agafem el cotxe i l'aparquem en un encreuament tornant cap a la carretera de Montllobar on hi surt una pista amb més mal estat que l'anterior.
A partir d'aquí comencem a caminar per una pista tot planejant fins uns trossos on hi ha un remolc i una pista amb un cartell on indica que la pista per on continuem és "propietat particular" i tb que vigilem amb el gos, el Dani agafa una pedra tot guardant-se-la a la mà i anem tirant per aquesta pista fins que veiem un noi que està pintant una porta d'un tancat.


És el propietari d'Arbull, l'ermita és l'única edificació que no li van voler vendre; així que ell guarda la clau i tot aquell que s'acosta per aquest paratge li obra la porta perque pugui visitar-la.

Doncs així ho vem fer, visita a l'ermita, menjar una mica juntament am unes gallines propietat d'aquest noi i finalment desfer el camí fins al cotxe.

Un dia diferent i un nou paratge conegut a la comarca.

1 comentari: