dissabte, 29 d’octubre del 2011

Panellets

Com es fan uns bons panellets? Quina és la recepta que hem de seguir? amb moniato? amb patata?... Aquest any tots els de casa teniem molts dubtes, però moltes ganes de fer panellets. 
Recepta (agafada d'aquí i d'allà i adaptada al nostre gust):
- 800gr de moniato (pesat cru)
- 800gr de sucre
- 1kg de farina d'ametlla
- la pela d'una llimona ratllada
- un toc d'anís
Es bullen els moniatos fins a que quedin ben tous, els pelem i els trinxem amb una forquilla; passem el sucre pel turmix perque sigui ben finet i li afegim al moniato, també la farina d'ametlla i la llimona ratllada, treballem bé la massa i li afegim al gust d'anís.

Aquesta pasta ha de reposar de 12 a 24 hores a la nevera. Així que els panellets els deixem pel dia següent.
Un cop la massa ja ha reposat i els operaris estan motivats per treballar amb les mans, davantall posat i concentració... no us penseu! això de trobar la mida dels panellets i fer-los tots iguals no és tant fàcil com pot semblar en un principi!

Dir, com es veu a la fotografia, que uns quants panellets els vam fer de Cola-Cao ("desayuno y merienda") per tenir més varietat, ja que el total se'n anava quasi als 3kg! També comentar de la fotografia que la mida de les boles va ser reduïda a la meïtat per evitar un embafament innecessari a l'hora de provar-los.

I anar fent boletes, anar posant pinyons, ametlles i altres invencions, com per exemple els de xocolata els vam fer finalment tipus moneda amb una nou a sobre o un pistatxo a falta de nous! 
Per acabar, precalentem el forn a 225º i suquem amb ou la part de dalt dels panellets, enfornem 10 minuts i llestos!!!!

Ens han sortit 3 safates de panellets... sort que els titos, els avis i la iaia i padrí ja se'n han endut i els han agradat molt... sinó imagineu-vos l'empatxada!!!
Ah! uns últims panellets, els que a la fotografia semblen (per la forma habitual) de coco, que no ho són, els vam fer de xocolata fosa per sobre... boníssims! ;-)
Ara, a pendre nota per un altra any fer les modificacions idonies perque superar-nos i que quedin, no boníssims, sinó perfectes!
Bon profit!!! I bona Castanyada!!!

3 comentaris:

  1. Avore anem per part que tinc molts dubtes com a INUTIL que soc a la cuina.
    Primer i més important....com disfruteu punyeteros!!!
    Segon la bàscula de malalt del pes que pesa tot el mateiral esportiu és imprescindible en una casa de curtits, molt bé jajaja
    Tercer, dius que el maniato, ja bullit, es té que trinxar amb una forquilla.... i et quedes tan ampla...quin recorregut, forquilla d'aire, oli o molles...Manitou o RockShox....i no em vinguis amb Fox que soc ale·lèrgic jajaja
    Quart ja tens raó amb la mida de les boles. recordo la primera vegada que vaig fer que semblaven pastissos mida familiar jaajja

    Bona festa i si us sobren panellets els fiqueu en un tper i els tireu al Segre que ja els recolliré jo aigues avall

    ResponElimina
  2. Santi!! Com et quedes amb els detallets,eh!! Si feu una visita aviadet encara us en quedaran alguns. Una abraçada parella!!

    ResponElimina
  3. Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back and we'll talk about it.

    Thanks!

    Mandie Hayes
    mandie.hayes10@gmail.com

    ResponElimina