dilluns, 23 d’abril del 2012

El conte que el llop mai ha pogut explicar

Un conte diferent pel dia del llibre:


Hi havia una vegada un llop jardiner que es dedicava a cuidar un petit bosc. Un dia va veure acostar-s'hi una nena amb una caputxeta vermella que creuava el bosc tot trepitjant l'herba i arrencant les flors. Preguntant-li on anava, ella li va contestar a casa l'àvia que estava malalta. Per evitar mals majors, el llop la va desviar per un camí una mica més llarg, però asfaltat, que resseguia el bosc.
Moments després, el llop se'n va adonar que la caputxeta havia recollit unes flors urticants i, creuant el bosc pel camí més ràpid, va arribar a casa l'àvia.
L'àvia, només veure'l, es tanca a l'armari, i mentres el llop  l'intenta convèncer per què surti, sent apropar-se a la nena.
-Què faig!?, ja he espantat a l'àvia i ara, si la nena no la veu encara serà pitjor!-
Recull el barret de l'àvia, se'l posa i pensa: "Em faig passar per ella i, quan la nena ja marxi, intento calmar la pobra dona gran"
La nena s'apropa al llit i nota certs canvis morfològics que va preguntant, fins que al final se'n dona conte de l'engany i surt corrents. El llop va darrera per intentar calmar-la.
Pel bosc es trobava un caçador, que en veure l'escena de la nena i el llop darrera corrent, no s'ho pensa dos vegades i dispara.
El caçador content, la nena contenta i l'àvia contenta.

Els llops no s'expliquen com ha arribat aquesta història a les nostres cases... però nosaltres sabem que qui escriu la història sempre l'explica a la seva manera: l'heroi d'una banda és enemic o traïdor pel contrari.


Bon Sant Jordi a tots!

2 comentaris:

  1. Un conte molt bo per al dia de Sant Jordi, no tot és el que sembla ni cap història té un sol punt de vista!

    ResponElimina
  2. Sense paraules, un conte preciós i diferent d'algo que tots coneixiem des de només una versió.
    M'ha agradat molt.
    Felicitats

    Per cert els teus petits tenen una gran sort amb una mare FREERIDER que els hi explica contes com aquest ;-))

    ResponElimina