diumenge, 17 de febrer del 2013

Bons amics + Molta neu + Altitoy + Traça Muga = Disfrutaaar!



Aquest any tampoc no hem faltat a l'Altitoy, una de les millors curses per equips d'esqui de muntanya del pirineu. Degut a les grans nevades caigudes a la zona i a una meteorologia bastant severa durant tot el cap de setmana, l'organització va traçar uns recorreguts per cotes baixes que van ser espectaculars i amb una neu increible!
Com a representació pallaresa només erem el Gerard i jo, així que aquest any no vam llogar apartament i l'autocaravana ens va servir de campament base.
Un dels temes genials d'aquesta edició va ser que l'organització va facilitar el transport a la sortida de dissabte (a uns 3kms de Luz) per evitar els típics jaleos amb les carreteres ben nevades.
Sortida de dissabte
El Dissabte el vam començar dormint més del que tocava en no sentir el despertador. Sort que teniem les coses preparades i nomes va ser vestirnos, agafar el "pastelet" de carbohidrats una mica d'aigua i menjar-lo tot caminant cap a la sortida, sabent que degut a la nevada que estava caient el tema del transport aniria lent.
La etapa del dissabte va ser maquíssima, amb una primera pujada bastant llarga on em va costar una mica poder agafar el ritme, tant de pujada com de baixada les cames no es posaven a tò, però en la segona pujada la cosa va canviar i vaig començar a disfrutar de veritat. El Gerard anaba a bon ritme i es trobava molt còmode, i amb el temps que fa que correm junts nomes mirant-nos ja sabem que és el que necessita l'altre, així que no li preocupava que al principi anés una mica forçat perquè ja sabia que normalment quan més llarg és millor em trobo.
Passa que personalment m'agradaria tindre aquella "xispa" que tenia abans a les sortides, però es clar si no es practica...
L'itinerari per zona boscosa amb bona traça i uns tous de neu molt considerables, feien que encara que hi hagués poca visibilitat i estigués nevant, disfrutessim molt del recorregut. Les baixades bestials i molt ben marcades. Estava prohibit caure per no quedar-te colgat de neu.
L'arribada amb molt de glamour arribant al poble de Bareges, corrent amb els esquis a la motxilla pel centre amb la gent animant.
Acabem 13ens molt satisfets d'haver fet una cursa sense errades i acabant fisicament molt sencers. 

Els primers arribant a Barèges
L'ambient entre els corredors és inmillorable i un bon grupet vam fer un bon sopar per posar-nos al dia de les nostres activitats.
El diumenge la meteo va ser molt diferent! Degut a que va fer un bon solet i que a Luz hi havia una bona nevadeta es va decidir sortir del poble mateix, com ja s'havia fet algun altre any. 
Colomina Team en acció
En "Poma" treient pells.
Les sensacions van ser semblants a les de dissabte però potser vaig tardar menys temps a posar la maquinària a punt.
El recorregut va ser més agossarat que el del dia anterior degut a que ja vam fer algun tram d'aresta i les baixades eren més exigents, sort que amb bona visibilitat es disfruta moltíssim més. 
Finalment 14ens perquè a els de Camprodon a les baixades costa seguirlos i ens van avançar al final.
Molt nivell degut a que aquest any L'Altitoy forma part del circuit de la Grande Course on hi han curses com la Pierra, Mezzalama, Adamello... etc.
Aquest fet va fer que vinguessin alguns dels millors esquiadors del món.






Traça Muga:

La setmana passada no tenia pensat córrer cap cursa, però una proposició de l'Albert Vilana per anar a fer la primera cursa de la Copa Catalana per equips emb va motivar molt.
Amb l'Albert hem corregut raids plegats i hem fet sortides amb btt... el bon rollo és bestial i sempre estem fent jaleo. Però mai haviem corregut plegats amb esquis. Sempre ha anat més ràpid que jo amb els esquis i fa força anys que s'hi belluga, ja sabia que em tocaria sirgar de valent per poder-lo seguir.

Vaig matinar bastant per arribar aviat a l'estació d'esqui de fons d'Aransa on es donaria la sortida a les 9 del matí.
Després de nombrosos contratemps per part del Vilana (Botes, dorsal...) ja estavem  a la sortida on nevava lleument i el sol començava a treure el cap entre els núvols. El dia es preveia fantàstic i natres motivadíssims.
 Un cop donada la sortida ens esperaven alguns kms bastant plans, que se'm van fer una mica pesadets. Més que res per l'alt ritme que hi havia en el grup del davant encapçalat pel Vilana... no va afluixar ni un pel per esperar-me. Però També em coneix i sap que poc a poc aniré remontant.

Fent el ninot
...La pujada es llarga i en la part final el vent ha tapat la traça, això m'ajuda a arribar a les primeres posicions. De cop arriba el canvi i el vaig fer tant ràpid com se i surto primer en el descens... Una pala verge amb alguna bandereta vermella de tant en tant, reeeecte avaaaall! En un tram de bosc em passa el Comas que baixa com un boig i intento seguir-lo (Així em marca la traçada) anem molt ràpid entre pins i moooolta neu, quina disfrutada!!
Desprès d'un tram de pas patinador arribem al canvi. Posem pells i amunt. Aquest cop vaig jo al davant que l'Albert s'ha rostit una mica obrint traça, el ritme per mi és molt bò i em trobo amb forces encara que hi ha molt tram de lliscar que no és el meu fort però anem al cap de la cursa i això motiva. Tornem a arribar primers a dalt i fem un canvi perfecte. La baixada es entretinguda fins on hi ha un tram de remuntar per una pista de esquí de fons... jo ja tenia al cap de patinar una estona però l'Albert em diu que allò és llarg i que millor que posem pells..." Vols dir?" Li faig... tirem una mica més i m'ho torna a comentar. Li contesto: "Si tu creus que ho hem de fer, fem-ho ara!!" Així que mentre posem pells ens passen 3 equips que teòricament hem d'avançar uns metres més endavant... Però això no va passar!! Jajjaja. 
Quin fart de patinar!
Quan el terreny comença a baixar treiem pells i a foooondo avall!! A pocs segons dels tercers. MmmMm!! Podiem haver guanyat! Però tampoc no te massa importància degut a la super cursa que vam fer... Ja saben de quin peu calcem... jajajaj Despres de riure una bona estona de les nostres errades vaig tornar al pallars a dinar amb la meva super family! 
Quin matí més complert!





2 comentaris:

  1. Bufff que emocionant llegir-te....estava jo patinant també per ajudar-te jajaja
    Enhorabona perquè tot i disfrutar com un nou estas allí davant donant guerra i lluitant pels podiums.

    Gas i ara suposo que ja amb la bici per Andalucia....multidisciplina Power!!!!

    ResponElimina
  2. Per cert, DEMANO una entrada al blog amb l'explicació de com fer-se la botelleta de hidratació que portés a la Traça....fa pinta d'invent total jajaja
    Ahh i per cert una mica menys de cachondeo a la sortida i més cara de killer com els bons....sempre de festa!!!

    Salut

    ResponElimina