dissabte, 23 d’abril de 2011

II Ruta dels Salvatges


Diumenge de rams. Benabarre. II Marcha de Btt "Ruta dels Salvatges". 3 circuits: 23, 39 i 58km.
Sortim de Tremp amb la furgo, el Javi, l'Albert i jo i allà ens espera el Dani que hi ha anat directe de Cervera.
Dani i Javi tenen molt clar que faran el recorregut llarg, l'Albert està segur que farà el mitjà però jo no en tinc ni idea de res, porto només algunes setmanes pedalant i no sé ni a quin ritme podré anar ni que podrà aguantar el meu cos, estic de proves!
A les 9,30 donen la sortida, som unes 250 persones i jo m'intento posar pel mig de tanta gent. Vec moltes noies... que guai! perque costa veure noies a les pedalades, doncs aquí potser n'hi ha una vintena.
Tret de sortida! intento avançar gent ràpid per no quedar-me enrera, primer donem un tomb al poble de Benabarre i finalment sortim per una pista rodadora tot planejant. Les primeres sensacions de sortida són bones, tot i que sempre és la part que menys m'agrada de les curses, fins que un mateix no pot agafar el seu ritme és durillo! Aviat ja agafem el primer sender tot planejant - baixant - pujant, tinc sort i no es fa gaire tap, així que podem disfrutar del corriol! Són senders llargs i nets i fent poca pista n'enpalmem varis. Brutal!!!! M'ho passo genial i tinc un dia bò pels senders -penso-. Les sensacions de ritme també són bones, vaig adelantant a gent i tinc cama per pujar les pujades força ràpid.
Desviament de la cursa de 23, nosaltres agafem una pista que planeja vora un barranc amb pedres de riu i que realment fa de mal pedalar. Has de buscar una bona línia per no quedar-te enganxat entre sorreta i pedra rodona. Em trobo super bé i puc continuar avançant, aquí començo a temer el ritme que estic portant... queden molts quilòmetres i jo no en porto pas tants acumulats aquest any com per anar tant pinxa... estic segura que els últims quilòmetres pagaré totes aquestes avançades que estic fent, però m'és igual ara, em trobo bé doncs fotem-li'n! 
Les pujades no són massa llargues 5-6km i empalmen amb senders super xulos de baixada, així que de descansat no en pots anar gaire. 
Desviament cursa de 39, vaig a bon ritme i la gent m'anima dient que sóc la primera noia, així que no puc abandonar ara ;-) som-hi! sense mirar i a fer els 60!
Les pujades són durilles ja que són bastant empinades i amb molta pedra suelta, s'ha de treure la tècnica i buscar una bona línia per pedalar sense fer molta força ja que sinó la roda comença a derrapar i ets pell; així que plat xic i bona lletra. Avanço encara aquí alguns que caminen i altres que cauen. He tingut sort i ho he pogut fer tot sobre la bici, la llàstima és que a les baixades tirades per pista bona sóc pell de canó i els tios m'adelanten com volen, jo no me la vull jugar aquí, com diu una colega de bici... més val baixar més a poc a poc però poder pedalar els mesos següents! Així que em resigno i penso que els enganxaré a les pujades!
Cada vegada faig més trams en solitari, la cursa ja s'ha estirat molt i no em topo amb ciclistes durant una bona estona. Això em fa relaxar-me una mica, tot sumant el cansament que porto només tinc ganes de que m'agafi algú i anar mano a mano uns quilòmetres, però no és el cas així que em toca automotivar-me i pedalar, tinc sort que la gent que mira la marxa m'anima molt, sóc la primera noia i m'ho recorden constantment, i això em fa posar-me les piles.
Vec un cartell, 7km arribada, que bé! perque ja em comença a fer mal l'esquena! però aquests 7 quilòmetres són enrevessats, pujades, senders de planejar, més pujada i jo que estic desituada total, amb la mirada busco cap on pot estar Benabarre, però no m'en surto! Quina ràbia em fa estar tant desorientada!
Finalment arribo al poble, últimes pujades i meta... buuuffff!!! Per fi! 1a noia del circuit llarg. Em donen obsequis, una tassa i una samarreta talla M, no hi ha talla petita? -pregunto- Doncs s'ha acabat! doncs si que ho feu bé això! Que hi farem!
Per allà m'esperen el Dani, l'Albert i el Javi, tots s'ho han passat genial! El Dani ha fet tercer amb la seva estimada rígida, molt de mèrit, perque no crec que fos dia d'anar amb rígida total!

Finalment un bon dinar i molt contenta del dia i de mi mateixa. 
Aviat penjaré clasificacions i fotos!!!
Classificació: AQUÍ

1 comentari: