dilluns, 15 de juny del 2009

Anem rodant...

Aquests últims dies, hem anat fent sortides amb l'Anna i l'Aran; amb l'Anna fent sortides xules pel Pallars amb bike i quan anem tots plegats anem a pujar algun pic interessant pel lloc més ferèstec que trobem.
Els caps de setmana procurem anar a fer alguna activitat organitzada, ja sigui pedalada, cursa Btt o córrer.
El cap de setmana passat (6/7 de Juny) Vam estar pel Maresme i jo el diumenge vaig anar a fer la tercera prova del Open d'Espanya de Btt Marató... que ve a ser una pedalada d'uns 70kms i uns 2470m/ d'on hi ha lo milloret del país.
Després de deixar dormint a l'Anna i l'Aran a Vilassar vaig passar a buscar al Jaume Ribosa (Ribi) per casa seva i així pujar plegats cap a St Vicenç de Torelló (Vall de Ges). Durant el viatge el tema de conversa va ser exclusivament de Btt... El Jaume ha fet moltes curses de llarga distància en Btt, tant aquí com per Europa, i jo vaig aprofitar per aclarir alguns dubtes de cara al Juliol... Merci!!!!
Un cop allà vaig anar a buscar el dorsal. Com només estic federat a la Feec em van inscriure a la pedalada, és el mateix circuit però no surto a la classificació del Challenge. Sense llicencia Uci no pots entrar a "l'Open"... Open no vol dir obert?? No sé, és un tema que em porta una mica mosquejat...


Els de la pedalada sortíem uns metres més enrera que els de l'Open. Donen la sortida!! La feinada es meva per adelantar al màxim de gent possible per posicionar-me més o menys bé. Tot i així, vam passar per un tunel estret i vam estar parats uns segons degut a l'aglomeració de gent. Ara tocava recuperar una mica el ritme, ja que anava una mica passat de voltes, i nomes portavem 3 kms. A partir d'aquí va començar un sense parar de corriols tant de pujada com de baixada. Em vaig trobar al Jaume en una pujada el tio portava un ritme més suau, i això em va fer pensar... collons potser amb aquest ritme que porto, peto pel camí!! Pero em trobava bé, tot i anar una mica més forçat que a les llargues rutes que em faig pel pallars.
Moooolts kms de sender, de tot tipus però ciclable 99%... quina passada, això si, els kms costaven molt de passar. Vaig agafar un grupet de 3 nois que anaven més o menys al mateix ritme, però una mica més agressius en els repetxons que jo. En curses curtes jo intento fer com ells però en les llargues faig els mínims canvis de ritme possibles. Això és el que em funciona.
Poc a poc algun s'anava despenjant. Mmmm... això m'agrada!! Però en un tram d'una pista dolentota plena de tronquets, un dels del grup amb la roda aixeca un tronc que em va directe als radis de la roda del davant... Ufffff!! La roda es bloqueja i jo surto catapultat per sobre la bici. Patapammm!! Sort que vaig caure bastant bé. M'aixeco ràpid i segueixo... la bici bé per sort. Jo només tinc molèsties amb un costat però vaig fent bé. Torno a recuperar la posició que portava.
Ara tocava una pujada llarga de plat petit per una zona molt solejada i ja portavem uns 55kms vaig agafar el meu ritme molinillo un altre cop i poc a poc vaig anar deixant enrera els altres dos que quedaven del grup. A partir d'aqui vaig anar bastant sol. Els senders no s'acabaven mai. L'esquena ja la tenia una mica adolorida... potser de la patacada.
Per fi veig el poble i m'hi llenço com un kamikaze... Aribada!!!!!!!
23 corredors havien anat més ràpids que jo. Però tots corrien per algun equip... una vegada més vaig quedar el primer independent i el primer de la pedalada.
Poc desprès arriba el Jaume com si no hagues fet més de 10 kms el tio impecable!! despres lo Mikel i altres coneguts... mengem algo i tornem a Vilassar.
Va ser una cursa dura degut al puja-baixa del recorregut que t'obligava a fer molts canvis de ritme.

Aquest cap de setmana 13/14 de Juny. El dissabte treballava i el diumenge l'Anna i jo participavem a una pedalada a Coll de Nargó. La Nargona.
Jo com sortia de guardia vaig arribar molt aviat a Nargó. Allà ja vaig veure que hi havia nivell. Mentre esperava a l'Anna que venia amb el seu pare des de Tremp vaig estar xerrant-marujeo, amb lo Mariano, lo Miquel, Jordi de Gerri, Palo, etc...
Vaig a buscar els dorsals i em torna a passar el mateix, em fan pagar l'assegurança Uci encara que jo ja estigui cobert...Grrrr
Finalment arriba l'Anna i l'Aleix(Sogre) ens canviem i anem cap a la sortida. Hi ha ambientillo, moltes noies!! l'Anna esta contenta i amb moltes ganes.
La sortida s'endarrereix uns 15 min però per fi sortim!!! Ens despedim amb l'Anna i cadascú al seu ritme.
Com de costum surto endarrera i miro de posar-me al davant, en aquest cas els primers 2 kms son neutralitzats per carretera i em puc avançar tranquilament. Un cop arribem a la pista lo Mariano fa un atac com un boooig amb plat gran... jajajaj. lo millor que els més valents el van seguir. Buffff quin ritme! impossible seguir-los. Les sensacions són dolentíssimes, tinc les cames molt cansades dels dies anteriors. Hi ha hagut poc descans.


Agafo el meu ritmet constant durant la primera pujada forta que ens porta quasi fins al port de Bóixols. Em quedo sol i així vaig tota la pedalada... al final de la primera pujada quan ja portava uns 45 min les cames comencen a funcionar, vull dir sense dolor, després uns senderets molt macos de baixada on em vaig engrescant , em surto de la traçada i patapaaaam... de patac a terra i la mà a sobre d'una argelaga... i jo sense guants com de costum. jejejej
Torno a agafar el ritme i quan em noto la boca seca allargo la mà cap al bido i... collons ja no hi es!! Joliiiin!! passo pel km 20 i n'hi ha 47. A partir d'aquí només a buscar avituallaments jejejje


Paro a abeurarme com si fos un oasi enmig del desert! En un d'aquestos senders foto llantaso i Paaam!!! rebenton!!... Poso camera i continuo... per sort no m'atrapa ningú. Quin stress!! Torno a agafar el ritme i continuo en busqueda d'oasis!!
Arriba la última pujada de 3 kms per una pista trencada... es fot llargueta... quan arribo a dalt veig que la roda torna a estar desunflada...li foto amb la manxa a vere si arribo, pero el recorregut és entretingut fins a Nargó i he de parar dos cops més a unflar!
Per fi arribo!!!
Al final 5è! Moolt content. Una mica després arriba l'Anna super contenta i m'explica lo bé que s'ha trobat... que guay!!!!
Mengem algo i l'Anna torna amb la furgo i jo torno amb la bici de carretera cap a Tremp per acabar de rematar la feina jejej.
I que bé que ens ho passem!!!!!!!!!

2 comentaris:

  1. Doncs sí, m'ho vaig passar super bé, encara que tinc el braç una mica ressentit!!! Ja curarà!!!
    I esperar-me... em vas esperar 1hora animal! com pots anar tant ràpid?!?! perquè jo de lenta no hi vaig eehh!! ;-))) jajajajaa!!!
    A toooope!

    ResponElimina
  2. Porta una hora llegint la crònica... potser seria més útil fer-la més sovint, no?
    Aviat em veureu en BTT...
    Felicitats pels resultats...

    ResponElimina