dilluns, 6 de setembre del 2010

Camí de l'aigua

Estic convençuda que quan l'aigua arriba a Pont de Suert, després de baixar pel Noguera de Tor, no arriba pas tant feta pols com jo!Dit això passo a explicar la ruta que vam fer divendres passat:
Deixem el cotxe a Pont de Suert i sortim tot pedalant cap a la Vall de Boí. No passen masses cotxes i puc anar relativament tranquila; i es que jo des seguida m'atabalo quan passen més de 3 cotxes seguits,... no m'acostumo!, De Pont a Barruera es pot rodar força ràpid i còmode i sense córrer massa amb 30 minuts hem fet els 12 km; a partir d'aquí 8 km més fins al balneari, aquest últim tram puja més dret i personalment se'm fa més pesat, finalment amb 1 hora acabem la pujada per asfalt.





A partir d'aquí comença el Camí de l'aigua:

Camí que jo dividiria amb 4 parts bastant diferenciades:



1a part: Del Balneari de Caldes a la carretera.

Tram bonic per fer a peu, però amb molta pedra gran en zona obaga, així que les pedres sembla que portin sabó... buuufff quina inseguretat sobre la bici! També hi ha ponts de fusta molt bonics però igual de relliscosos! Aquest tram és bonic fer-lo una vegada per veure'l però sobre la bici no es disfruta massa.



2a part: Carretera - Boí - Barruera.

Aquest tram del camí de l'aigua, suposo pel tema turístic, el fan pujar al poble de Boí; la pujada es fa per un sender força ciclable però la baixada de Boí a Barruera es per un camí mooooolt empedrat i pedregós... Potser amb la bici doble disfrutaria una mica més, però amb la de rally acabes una mica fart de tanta pedra.





3a part: Barruera – Llesp.

BRUTAL! Impressionant, al·lucinant!... el millor tram del camí de l'aigua. Amb això no vull dir que sigui baixada tota l'estona o que siguin trams molt descansats, NO! Però es passa per bosc net de sotabosc, amb tobogans, puja-baixa tot lo rato que pots anar força ràpid a les petites baixades – planeades i es poden forçar molt les pujades! Ho recomano totalment!



4a part: Llesp – Pont de Suert.

Sembla que el camí de l'aigua ja s'acaba però una part força dura (tenint en compte que portem molta estona de ruta) estar per arribar. Són 2 pujades força sostingudes per sender que et fan acabar de trinxar! Tant si vols com si no arribes a Pont de Suert... cansat!



Tant la 1a part com la 2a, si torno a fer el Camí de l'aigua no les faré... no són trams per disfrutar però sí per conèixer, a més “només” fent de Barruera a Pont acabes igual de rebentat!



Aquests que entreneu, si voleu treballar les sèries en pujades tècniques, aquesta és la ruta!

Per si la voleu baixar amb GPS:

Pont de Suert - Caldes - Camí de l'aigua

1 comentari:

  1. Jjejej... sempre diem que el tram de Caldes a Barruera no el farem més però sempre repetim!!

    ResponElimina