dilluns, 25 de novembre del 2013

Tignes!

Tignes... una zona alpina situada a la frontera entre França i Italia, als peus del glaciar "Gran Motte" i famós per les seves instal·lacions esportives relacionades amb la neu. 
Tignes abarca les poblacions de Tignes-les-Brèvieres, Tignes-les-Boisses, Le Lavachet, Tignes-le-Lac, Val Claret. Les dos primeres estan situades per sota i per sobre la presa i les tres últimes als voltants de 2100m d'alçada. 
Però el verdader Tignes, el poblet inicial que dóna nom a una zona tant extensa, estava situat sota Val D'Isère, on ara es troba el llac "du Chevril". Després de la  Segona Guerra Mundial, França necessitava electricitat i van decidir construir la hidroelèctrica a la presa de Tignes tot i tenir en contra els 400 habitans del poble. La obra va començar l'any 1947 i al 1952 el petit poblet alpí era ofegat per les aigües de l'Isère creant el Lac du Chevril. Un cop cada 10 anys el llac du Chevril es drena per  treballs de manteniment i les restes de l'àntiga vila es fan visibles. 




Una rèplica de l'església original va ser creada a Tignes els Boisses. L'actual poble de Tignes-les-Brévières, el qual molta gent pensa és el poble original, va ser reconstruït per alguns Tignards el 1956 amb l'ajuda de subvencions estatals. 

Doncs feta la introducció, i pensant que sempre és bò conèixer les petites històries que ens amaga el paisatge on disfrutem, uns quants pallaresos hem gaudit d'una setmana per la zona de Tignes. 
El camp base es trobava a Tignes Val Claret, la zona més alta habitada, essent 6 persones fixes a l'apartament amb altres itinerants i sempre ben rebudes.


Així que el dia el dedicàvem a esquiar, o sí més no intentar-ho ja que hem tingut tres dies bastants dolents amb poca visibilitat i sense parar de nevar, on hem sortit igual encara que gaudint un pèl menys, però quan ha sortit el sol la disfrutada ha estat exagerada!!!! Excursions  per emmarcar, repeticions de baixades amb neu impresionant... 







I les tardes per descansar, mirar pel·lícules i sèries i trucar als petits de casa que els tenia un a cada extrem de Catalunya. La peque a Vilassar i l'Aran a Tremp. També ha costat això de teni'ls tant lluny! Tot i que m'ha anat de conya! Quina setmaneta!!!!!  


PD. I qui hagués dit que un poblet que el poder francés va fer desaparèixer ara sigui una zona tant important al país.

1 comentari:

  1. Interessant l'historia del poble, gràcies per explicar-la.
    La resta bla,bla,bla i enveja per tots els poros del meu cos!!!! jajaja En serio, m'alegro que tot i els dies de mal temps us ho hageu passat molt bé. Les fotos son mooolt guapes...i vosaltre també ;-)

    Salut family

    ResponElimina