divendres, 4 de febrer del 2011

Cap a Luz St. Saveur

Aquest 29 i 30 de gener tocava anar a Luz St. Saveur a participar en una de les millors curses del Pirineu, l'Altitoy.És una cursa de dos dies on les etapes acostumen a ser bastant alpines, amb grans corredors, arestes, pales gelades, neu pols, etc...

La meteo no pintava massa be cap dels dos dies, però el dissabte encara vam veure una estoneta el sol després de la nevada de la nit, el diumenge va ser una mica pitjor degut a la poca visibilitat que hi havia en algunes parts del recorregut.És una cursa per equips (2 corredors) i en principi havia de córrer amb el Garreta, però com la Marta a l’últim moment es va quedar sense parella vam proposar a l’organització la possibilitat de fer l’únic equip mixt de 3 corredors. Al final ens van acceptar.Per una part estava una mica desmotivat per no poder donar guerra als rivals ni tenir la sensació de anar al màxim. Però per una altra part vaig pensar que gaudiria més de la cursa i que ens divertiríem força.

La primera etapa va ser maquíssima i força tècnica, pels voltants del Midí de Bigorre. Amb bona neu i estones de sol. Com a equip vam funcionar a la perfecció, ajudant-nos en els canvis i donant-nos suport durant el recorregut. Vam portar un ritme molt constant que ens va fer recuperar moltes posicions al final de l’etapa on la gent que havia sortit ràpid ja anava tocada.Al final vam acabar els 21ens amb un temps d’unes 3h28min en una etapa de 2.200m/d, i la segona noia a més de 30 min de la Marta.Després dutxeta al Ceveo, dinar a la Camper, unes cerveses per Luz, escoltar el brifing de l’etapa de diumenge, sopar i dormir a la Camper tots 3.

El diumenge van retallar el recorregut degut al mal temps que feia (nevant fluixet i boira) El itinerari era part del de dissabte amb una pujada nova. Com la etapa era més curta la cursa va ser més ràpida. Tota l’estona anàvem envoltats de gent i les baixades eren més disputades i això perjudica en un equip de tres. Tot i així ens en vam sortir prou be. Em sembla que vam fer 23ens amb un temps de 1h 51min per fer un recorregut de 1400m/d.

Al final molt contents en una cursa sense errades i amb molt bon ritme...