dimecres, 18 de setembre del 2013

Excursioneta al Mont Perdut.

Portem un estiuet amb algunes curses tant de Btt, córrer o raids d'aventura... Però per no fer un blog monotemàtic us explicaré l'excursioneta d'ahir amb el Jordi Serra per si algú de vosaltres la vol repetir.



L'excursió comença al Refugi de Pineta(Podriem deixar el cotxe al Parador, però el sender de tornada ens deixa justament al refugi...segur ho agraïrem)
Agafarem el sender que surt del refu (una mica malmés per les riuades) passant per un tram d'asfalt fins al pàrquing. Un cop aquí tenim dues opcions: O anar còmodament fent una mica més de volta per la pista de Lalarri o seguir riu amunt fins creuar-nos amb el sender que puja al Balcón de Pineta. El Balcón serà la primera pujada important. 
Arribant al Balcón de Pineta
Un cop allà seguirem el sender que ens porta a Tucarroya o al Lago de Marboré. Mentre caminem en aquesta direcció anem mirant els peus de la glacera del Monte Perdido on hi han tres petites canals... Per una d'elles pujarem.
Abandonem el sender del Lago per anar a trobar una pedrera gris molt evident en forma de con(és per on puja el sender que ens deixarà als peus de la paret de la glacera) Un cop a dalt del con seguim a la nostra esquerra per la base de la paret fins trobar uns ferros i unes marques vermelles que ens indicaràn la pujada a la glacera (IIIº) 
El Jordi "esquiant" a la glacera (El Collado i el  Cilindro queda a la dreta de la imatge)

Travessem la glacera (tram curt i poc exposat) i anem al collado del Cilindro. Un cop allà passem a l'altra banda amb vistes al Circ de Goriz i Vall d'Ordesa. Tot baixant per una vira que ens passarà per sobre el lago Helado fins la pujada per la escupidera al Monte Perdido 3355m. Haurem fet una pujada d'uns 2250m/d pero a partir d'aquí ja tendeix a baixar. Des del cim podem veure el proper objectiu (Soum de Ramond)
Vira que ens Porta sobre Lago Helado. Vistes del Perdut

Cim Mt. Perdido i vistes al Soum
Baixem del Mt Perdido direcció al Soum per l'aresta fins al Coll del  Mt. Perdido i agafarem l'aresta del Soum (algun pas de IVº descompost amb pati) Si no ho veiem clar anem per la base de l'aresta fins trobar el sender de pujada al Soum de Ramond 3253m. 
Cresta del Soum
Un cop a dalt a part de veure les fabuloses vistes ens fixem amb la senzilla aproximació del 3º tresmil del dia: La Punta de las Olas 3002m. A dalt podem contemplar entre d'altres cims les tres valls principals (Pineta, Añisclo i Ordesa)
Vistes des de la Punta de las Olas
La baixada cap al Collado d'Añisclo es pot fer per una tartera bastant directa o anant a buscar el GR que ve de Goriz Que fa més volta però més còmode i pintoresc.
Baixada al collado d'Añisclo(mà dreta) per la tartera

Del Collado d'Añisclo ens queda una baixada d'uns 1300m/d sense descans fins al refugi Pineta on tenim el cotxe.
Coll Añisclo i baixada a Pineta (esquerra)

Total uns 2400m/d amb un temps d'unes 6-8h sense grans parades.
De Tremp al Refugi de Pineta hi han unes 2h15min. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada