dimecres, 11 de novembre del 2015

Campions de catalunya de Raids d'Aventura amb l'equip Vall Fosca



El Raid Sau Extrem va acollir el passat cap de setmana 7-8 de novembre el Campionat de Catalunya i última prova de la Copa Catalana i Ranking Raider Catalunya.
200Km i gairebé +6.000m durant 2 dies practicant esports com btt, treking, caiac, ràpel, escalada, rogaining, sempre amb orientació i equips de 3 raiders, en un format d'expedició on els propis equips havien de carregar gran part del material i menjar durant el recorregut, eren alguns dels elements que definien el Raid Sau Extrem.
L'aventura estava garantida, i més si considerem l'espectacular entorn natural on es desenvoluparia la prova, el Collsacabra, Guilleries i pantà de Sau.
Per acabar de completar la festa, estava confirmada la presència dels millors equips d'arreu de Catalunya i d'altres provinents de França i Galícia.  Consultar equips participants.
Divendres vespre els equips es concentraven a la Casa de Colònies Can Mateu, amb les verificacions administratives, proves tècniques i briefing. 
Dissabte a les 8h, cel net i temperatura agradable, des del centre del poble de Vilanova de Sau es donava el tret de sortida amb una ràpida orientació urbana+treking de 6 Km i +355m que acabava al pantà de Sau.  Durant aquesta secció un error de navegació de l'equip Vallfosca, un dels candidats a emportar-se la victòria, els va deixar en última posició molt lluny de les posicions capdavanteres. 

Els 17 Km de caiac van afavorir l'equip francés Haut Languedoc Aventure / Raid Nature 46 de Mickaël Serrano, Charles Lousens i Eric Maire que portaven caiacs propis i es van distanciar en la primera posició, seguits de l'equip de RaidsTwo Nav Terres de l'EbreAdventure Addicts i raidaventura.org Adventure Team. Però en l'última balisa de la secció de caiac, en la prova especial de llançament de bitlles, els equips que no van encertar van patir una dura penalització de 20'-30' havent d'anar a buscar una altra balisa, fet que va comportar canvis en la classificació, amb Haut Languedoc Aventure / Raid Nature 46 i equip de RaidsTwo Nav Terres de l'Ebre i com a líders seguits d'Aventura Xperience Sport HG i Hagöfs Raid Team.
24Km de btt amb +650m portava als equips a l'encantadora vila de Rupit on s'iniciava un treking de 14Km i +450m passant per l'espectacular Salt de Sallent, on els raiders podien gaudir d'un espectacular ràpel de gairebé 100m a estones volat, sense dubte un dels principals atractius del raid.  L'equip Vallfosca que havia sortit en última posició del caiac, va començar a demostrar el seu potencial i va anar agafant ritme avançant alguns equips, fins arribar al Salt de Sallent a mitja classificació, però encara a més de 2 hores dels líders Haut Languedoc Aventure / Raid Nature 46

Un cop completat el bucle, s'iniciava una de les seccions més dures del raid, 42Km +1250m.  Mentre la nit amb un cel estrellat s'anava imposant, els raiders feien un descens passant per l'Agullona i Sant Martí Sacalm, direcció el Far per fer l'últim i dur ascens per la cara nord fins a La Mare de Déu del Far, per retornar direcció Tavertet per sobre les cingleres.  Durant aquesta secció Vallfosca va seguir retallant distància amb els equips capdavanters demostrant també la gran capacitat d'orientació nocturna.
Des de Tavertet s'iniciava un difícil treking d'orientació en format bucle pel Pla i Turó del Castell que seria determinant per la classificació atès que només 3 equips el van poder completar, i on Vallfosca va retallar la diferència amb Haut Languedoc Aventure / Raid Nature 46 i amb Aventura Xperience Sport HG, els altres 2 equips que van aconseguir finalitzar-lo, i per tant acabar dins del podi de la primera etapa.  Etapa que finalitzaria amb un ràpid descens en btt fins a Can Mateu.

L'etapa de dimenge va començar a les 7:30h sota una intensa i densa boira pel pantà de Sau que va dificultar la navegació d'alguns equips.  Va ser una etapa amb seccions curtes i d'estratègia ja que era impossible completar tot el recorregut i els equips havien de seleccionar a on i a que renunciar.  Després de btt, treking circular, btt+escalada, rogaining, per tornar amb btt fins a Vilanova de Sau, l'equip Vallfosca es va tornar a imposar seguit de l'equip equip de RaidsTwo Nav Terres de l'Ebre a tan sols 2 punts de diferència.
En la classificació final l'equip Vallfosca format per Dani Terrisse, Albert Vilana i David Tarrés van emportar-se la victòria després de guanyar les 2 etapes.  En segona posició Aventura Xperience Sport HG (Dani Gallardo, Joan Planas i Enric Gràcia) ja que durant la segona etapa van aconseguir sumar un punt més que l'equip francés; i culminen així una excel·lent temporada proclamant-se campions de la Copa Catalana i 2ns al Campionat de Catalunya. La tercera posició va ser per l'equip francésHaut Languedoc Aventure / Raid Nature 46.  Pel que fa al Campionat de Catalunya, l'equip de RaidsTwo Nav Terres de l'Ebre (Oriol Pellissa, Lluís Saladié i Xavier Sahuquillo) va pujar en el 3r esglaó del podi.
Crònica Adrià Vall (RaidAventura)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada