diumenge, 2 de gener del 2011

Inici d'any a Filià

Són les 9, obro els ulls i ja el vec donant tombs... l'Aran dorm però ell ja fa estona que es remena per casa. M'aixeco, encara que per ganes em quedaria fent el ronso pel llit, miro el dia que fa... fantàstic! no fa ni fred... avui promet! però passen les hores, les 10, les 11 i l'Aran segueix dormint, i el Dani cada vegada està més inquiet... Quin panorama!  Li proposo despertar al nen, activitat en solitari... però el tio ja està massa neguitós i ha abandonat el dia... aaaaiiixxx!!! hi ha moments que la mama ha de posar ordre a casa... desperto a l'Aran, truco als avis perque facin de mainaders i el més complicat, decidim l'activitat... córrer, mmmmm.... quin rollo, bici, mmmmm.... on anem? ahir ja vam anar a Tornafort! ah! per cert, brutal el senderillo de baixada, encara que a mi els peraltes i els salts em van una mica grans, està molt currat!
Bé doncs anem a esquiar??? Venga vaaaaa doncs a fer pells per Filià!
Dit i fet a la 1 del migdia sortim de Tremp direcció la Vall Fosca. Amb mitja hora ja som a la pista de Filià. Dani s'arremanga el jersei, treu mitja llengua fora i comença a disfrutar com un marrec cotxe amunt... és brutal com s'ho passa el tio fent relliscar el cotxe cap aquí, cap allà. Finalment quasi fem tota la pista, deixem el cotxe just abans d'un pas canadenc, on tot seguit hi havia una super placa de gel... "pa cagar-se"... on jo vaig dir desseguida que per allà no passava... no sé pas que hagués fet ell però quan em va parlar de que hagués sigut una putada treure el cotxe del barranc... em vaig espantar! com li agrada jugar-se-la sobre rodes, i el pitjor de tot, que en conec un altre de petit petit que va pel mateix camí.... que patiré!

Doncs bé, una vegada aquí, comença l'esquiada. La temperatura és ideal i la tranquilitat que hi ha per aquesta vall és impresionant; dóna gust foquejar per aquests indrets tant xulos! Anem pujant pel mig de la vall, no hi ha gens de neu! amb prou feines es pot fer el port de Filià i cap a la dreta el pic de Filia tb crec que es podria trampejar, però poca, poca neu... si continua així... la cosa pinta a caco! Nosaltres decidim anar a fer el Port de Filià.

Es puja super bé, la neu tampoc està massa dura i anem fent bé... prop del coll ja fa més airet gelat, però fins aquí calor.

Una vegada al coll, fotos, una bona menjada i cap avall que són les 3 i mitja de la tarda. Baixant, com que la neu està força dura no rasques enlloc, una vegada a la vall tractem d'anar fent ginkama fins a la pista on ens deixem anar fins al cotxe.
1a esquiada de l'any 2011... 1a esquiada de la temporada fora pistes per mi... tot un èxit d'inici d'any!


2 comentaris:

  1. Uff Anna quin stress per casa amb dos nens liant-la. Sort que segur que tu pots amb ells.
    Salut pel 2011 i que disfruteu amb family

    ResponElimina
  2. Bé, la veritat és que en som 3 de canalla per casa i ens anem aguantant com podem, ahir em va tocar posar seny a mi, però no sempre és així! jejeje
    Molt bon any 2011, per tu i per l'Anna. Una forta abraçada!!!

    ResponElimina