dissabte, 15 de novembre del 2008

Alletament matern

Vull parlar d'aquest tema perque des que estic embarassada han sigut varies les persones que me n'han parlat de diferent manera. A partir d'aquí, i pensant que es una cosa molt important per la etapa que m'arribarà, m'he aficionat a llegir varis autors, un dels que recomano tant per la fàcil lectura com per les idees que expressa és el pediatra Carlos Gonzalez autor d'entre d'altres "Un regalo para toda la vida".Tota aquesta lectura, juntament amb la meva llevadora m'han fet entrendre que la lactancia materna no és una eina per conseguir la salut de la criatura, sinó una part d'aquesta mateixa salut, no és un mitjà sinó un fi; forma part del cicle sexual i reproductiu de tota dona, un dret que ningú ens pot prendre, ni a la dona ni a la criatura.
Segur que alguna vegada heu sentit dir a dones que no podien donar el pit als seus fills perque no tenien prou llet, o aquesta era dolenta o simplement que un dia sel's ha acabat sense saber el perque, quina mala sort, no? Deuen ser coses que es tenen o no es tenen? I no és molta casualitat que això passi sovint a Europa però en canvi a l'Africa no passi mai? Hi ha dones de raça lletera com les vaques? però atenció, les vaques lleteres són mamífers seleccionats al llarg de milers d'anys; qualsevol altre mamífer que fabriqués tanta llet com aquestes vaques seria un animal malalt.
Així podem afirmar que qualsevol dona té la mateixa llet. Llavors, què es fa malament a la nostra societat?
Intervenció!!! Aquesta és la resposta, hem arribat a un punt que abans de deixar fer ja tenim altres camins per intervenir abans de que les coses vagin malament, perque tot sigui millor... millor que de manera natural? Està clar que a vegades és necessari però hem arribat a un punt que per "protocol" ja s'estableixen aquests processos, i res ja no és natural!
Deixem els horaris, els biberons per si es queda amb gana,...El secret: Lactancia a demanda.
Lactancia a demanda de la criatura i de la mare, un vincle afectiu únic i irrepetible, dur? segurament, tots els inicis són durs, amb qualsevol aspecte, però una vegada tot encaminat ha de ser la cosa més bonica del món.

4 comentaris:

  1. Jolin com domines!!! La teoria ja la tens ara et falta la practica, que segur que no tindrem cap problema !! Ets la millor!!!

    ResponElimina
  2. Bueno teoria igual que la teva, que les classes te les prens molt en serio i això ja m'agrada! I pràctica... espero que m'ajudis, que no dubto que ho faràs!
    Petonets!
    I a veure si tornes aviat que et trobo a faltar!!!

    ResponElimina
  3. carai , ja ens fareu una classe al pedris per que no he entes gaire cosa!!!

    ResponElimina
  4. Tia anna, et felicito per la teva tria, es la que més m¡agrada a mi. NO sols dones el que necessita el baby sino que crea un vincle molt intim.

    MOlts anims!!! Que ja queda poquet!!!!

    BEA

    PD : al sergi li falta molt per saber, algun dia li explicare,....

    ResponElimina